Przykładowe menu w cenie 290 zł/os.

Menu Weselne                           Proponowana cena 290 zł / osobę

Ceremoniał powitania Państwa Młodych chlebem i solą

Wódka + Woda

 Zupa: proszę wybrać jedną

  • Rosół wiejski z makaronem domowym
  • Krem szpinakowy z fladlami
  • Portugalska zupa cebulowa / zioła / grzanki
  • Krem z drobiu zagrodowego, śmietanki kremowej i groszku ptysiowego
  • Krem z młodej marchwi / pieczone papryki chilli / chipsy chlebowe

 Dania obiadowe: po 2 porcje na osobę (Proszę wybrać 4 dania)

  • Wieprzowina sous vide / sos z brunatnego podgrzybka
  • Wieprzowina duszona w cydrze podawana z antonówką
  • Kurczak po katalońsku / cukinia / papryka / oliwki
  • Kotlet schabowy po szwajcarsku z serem i szynką
  • Kotleciki złociste z drobiu, sera żółtego i pieczarek
  • Faszerowane roladki drobiowe w boczku / warzywa julienne
  • Rolada z kurczaka z pieczarkami i papryką
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Wallenbergare - szwedzkie kotleciki mielone z cielęciny / indyka
  • Filet kurczaka z serem i bekonem
  • Filet kurczaka z pieczarkami / ser gouda

 Dodatki: proszę wybrać dwa dodatki

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • ziemniaki pieczone / czosnek / tymianek / papryka
  • ziemniaki puree
  • kluseczki śląskie

 Surówki:

  • kapusta białej z koperkiem i oliwą
  • buraczki z cebulką
  • marchwi z jabłkiem, ananasem i sokiem pomarańczowym

Przekąski Zimne: Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 12 przekąsek)

  • Mięsa pieczone i wędliny serwowane w ogrodowej kompozycji ziołowej
  • Karczek macerowany w ziołach
  • Pasztet ze śliwkami i morelami z borówką
  • Szynka z dipem chrzanowym - jajecznym
  • Dekorowana galantyna z drobiu podawana z owocami
  • Roladki z mięs mieszanych wytwornie dekorowane
  • Terina drobiowe z sosem chrzanowym - jabłkowym
  • Tradycyjna pieczeń bawarska z rodzynkami i kminkiem
  • Śledź w oleju z grzybami leśnymi
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka faszerowane kremem pieczarkowym
  • Terina makaronowo - warzywna
  • Grillowane pomidory z bekonem i sosem czosnkowym
  • Tarta szpinakowo - serowa
  • Frykadelki drobiowe w zalewie słodko - kwaśnej
  • Galaretka z kurczaka
  • Cukinia i pomidory z grillowanym bekonem i salsą czosnkowo - paprykową
  • Tradycyjna galaretka wieprzowa
  • Smażona ryba w zalewie octowej
  • Plastry pomidora z dipem czosnkowym i żółtym serem
  • Ryba w sosie słodko - kwaśnym
  • Ryba w pomidorach i papryce
  • Śledź w oleju
  • Rolmopsy
  • Śledź po węgiersku
  • Pikle i marynaty
  • Pieczywo
  • Sos piracki
  • Sos tatarski
  • Sos czosnkowy

 Sałatki: Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 3 sałatki)

  • Sałatka Finezja (seler marynowany, szynka konserwowa, kukurydza, ananas, majonez, musztarda francuska, jabłko, sól, pieprz)
  • Sałatka Pieczarkowa - (ziemniaki, pieczarki, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, pietruszka, jajko, majonez fasola czerwona)
  • Sałatka Grecka - (kapusta pekińska, cebula, ogórek świeży, papryka, pomidor, ser feta, oliwki, sos vinagrette)
  • Sałatka Gyros - (kapusta pekińska, kurczak grillowany, czosnek, ogórek świeży, pomidor, sos koktajlowy, cebula smażona)
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska - (ketchup, cebula, ogórek kiszony, papryka, pieczarka, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza)
  • Sałatka włoska (ser żółty, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, koper, szynka, majonez, jogurt, jajko)
  • Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka, jajko)
  • Sałatka makaronowa (makaron, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, majonez pietruszka, jajko, fasola czerwona)
  • Sałatka z warzyw mieszanych (bukiet warzyw, ananas, ser żółty, jajko, sos koperkowy)

 Dania Gorące: proszę wybrać po jednym daniu z każdej grupy

 Grupa I

  • Żurek Staropolski z jajkiem na wędzonce
  • Zupa krem serowo - selerowa
  • Francuska zupa cebulowa
  • Zupa krem borowikowy z grzankami ziołowymi
  • Zupa krem pieczarkowy z grzankami czosnkowymi
  • Zupa czosnkowa podawana z tostami zapiekanymi serem
  • Soljanka - Tradycyjna rozgrzewająca zupa ze wschodu
  • Węgierska zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym
  • Dal z czarnej soczewicy na mleku kokosowym
  • Forszmak Lubelski - danie jednogarnkowe (wieprzowina, kiełbasa, boczek, przecier pomidorowy, ogórki kiszone i śmietana)

 Grupa II

  • Pulled Pork - szarpana wieprzowina / kaszotto / sos porzeczkowy
  • Porchetta - tradycyjna włoska pieczeń wieprzowa / kaszotto z grzybami / sos demi glace
  • Peka - danie bałkańskie / ziemniaki / żeberka / kurczak / cebula
  • Tikka Masala - kurczak z mlekiem kokosowym i jogurtem
  • Rolada kurczaka z pieczarkami i papryką trzy kolorową / kluseczki półfrancuskie
  • Karczek pieczony w ziołach w sosie tymiankowym podawany z kopytkami
  • Gulasz cygański podawany z kluseczkami półfrancuskimi
  • Bigos myśliwski ze śliwkami suszonymi i grzybami
  • Gulasz meksykański podawany z ziemniakami pieczonymi
  • Skrzydełka kurczaka w miodzie podawane z ryżem
  • Żeberka pieczone podawane na kapuście zasmażanej

 Grupa III

  • Zupa meksykańska
  • Zupa kwaśnica na wędzonce
  • Barszcz czerwony czysty z:
  • Podsmażanymi pierogami
  • Krokietem (kapusta, pieczarki)
  • Krokietem (szpinak, ser feta)
  • Krokietem (pieczarki, ser gouda)
  • Plackiem lotaryńskim
  • Mufinkami z drobiem i grzybami
  • Pasztecikiem

 Napoje Zimne: bez ograniczeń

  • Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy
  • Woda mineralna: gazowana i niegazowana

 Słodkości:

  • Tort weselny z bita śmietaną (Smak Malinowy, Truskawkowy, Owoce Lasu, Brzoskwiniowy) - 150g/ osobę
  • Ciasto weselne - 200g/ osobę lub 100g ciasta + 100g deseru (Jabłecznik, sernik, makowiec, orzechowiec, rafaello itp.)

 Napoje Gorące: bez ograniczeń

  • Kawa z mleczkiem
  • Herbata z cytryną

 Informacje dodatkowe:

  • Produkty dostarczone przez PM w piątek do godziny 15.00
    • Alkohol (Wódka, piwo, wino itp.)
    • Szampan na powitanie Gości (jedna butelka dla 7 osób)
    • Pojemniki do zapakowania żywności po weselu
    • Race tortowe
  • Alkohol podają kelnerzy
  • Tort podawany po pierwszym tańcu i bloku tanecznym ok. 18.30
  • Ciasto podajemy w bufecie
  • Wino podajemy w bufecie

 

Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.

Wyślij formularz kontaktowy

lub zadzwoń do nas:

693-128-312