Przykładowe menu w roku 2018 w cenie 230 zł/os

Zupa

  • Rosół wiejski z makaronem domowym

Dania obiadowe:

po 2 porcji na osobę (Proszę wybrać 4 dania).

  • Pieczeń wieprzowa podawana w sosie grzybowym
  • Udko z kurczaka pieczone macerowane w ziołach i czosnku
  • Kotlet schabowy po szwajcarsku z serem i szynką
  • Kotleciki złociste z drobiu, sera żółtego i pieczarek
  • Zraziki mielone z warzywami podawane w sosie pieczeniowym
  • Rolada kurczaka z pieczarkami i papryką trzy kolorową
  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Kotleciki mielone ze smażoną cebulką
  • Filet kurczaka z serem i bekonem
  • Filet kurczaka z pieczarkami

Dodatki

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • kluseczki śląskie

Surówki z:

  • kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
  • kapusty białej z koperkiem i oliwą
  • mizeria ze śmietaną i koperkiem
  • marchwi z jabłkiem, ananasem i sokiem pomarańczowym

Przekąski Zimne:

Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 12 przekąsek).

  • Mięsa pieczone i wędliny serwowane w ogrodowej kompozycji ziołowej
  • Karczek macerowany w ziołach
  • Pasztet ze śliwkami i morelami z borówką
  • Szynka z dipem chrzanowym - jajecznym
  • Dekorowana galantyna z drobiu podawana z owocami
  • Roladki z mięs mieszanych wytwornie dekorowane
  • Terina drobiowe z sosem chrzanowym - jabłkowym
  • Tradycyjna pieczeń bawarska z rodzynkami i kminkiem
  • Śledź w oleju z grzybami leśnymi
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka faszerowane kremem pieczarkowym
  • Terina makaronowo - warzywna
  • Grillowane pomidory z bekonem i sosem czosnkowym
  • Tarta szpinakowo - serowa
  • Frykadelki drobiowe w zalewie słodko - kwaśnej
  • Galaretka z kurczaka
  • Cukinia i pomidory z grillowanym bekonem i salsą czosnkowo - paprykową
  • Tradycyjna galaretka wieprzowa
  • Smażona ryba w zalewie octowej
  • Plastry pomidora z dipem czosnkowym i żółtym serem
  • Ryba po grecku
  • Ryba w sosie Caponata
  • Śledź w oleju
  • Rolmopsy
  • Śledź po węgiersku
  • Pikle i marynaty
  • Pieczywo
  • Sos piracki
  • Sos tatarski
  • Sos czosnkowy

Sałatki

Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 3 sałatki)

  • Sałatka Finezja (seler marynowany, szynka konserwowa, kukurydza, ananas, majonez, musztarda francuska, jabłko, sól, pieprz)
  • Sałatka Pieczarkowa - (ziemniaki, pieczarki, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, pietruszka, jajko, majonez fasola czerwona)
  • Sałatka Grecka - (kapusta pekińska, cebula, ogórek świeży, papryka, pomidor, ser feta, oliwki, sos vinagrette)
  • Sałatka Gyros - (kapusta pekińska, kurczak grillowany, czosnek, ogórek świeży, pomidor, sos koktajlowy, cebula smażona)
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska - (ketchup, cebula, ogórek kiszony, papryka, pieczarka, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza)
  • Sałatka włoska (ser żółty, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, koper, szynka, majonez, jogurt, jajko)
  • Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka, jajko)
  • Sałatka makaronowa - (makaron, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, majonez, pietruszka, jajko, fasola czerwona)
  • Sałatka z warzyw mieszanych – (bukiet warzyw, ananas, ser żółty, jajko, sos koperkowy)

Dania Gorące:

(proszę wybrać po jednym z każdej grupy)

Grupa I Pierwsze danie gorące:

  • Żurek Staropolski z białą kiełbasą
  • Zupa krem serowo - selerowa
  • Francuska zupa cebulowa
  • Zupa krem borowikowy z grzankami ziołowymi
  • Zupa krem pieczarkowy z grzankami czosnkowymi
  • Zupa czosnkowa podawana z grzankami ziołowymi
  • Soljanka
  • Węgierska zupa gulaszowa
  • Flaki wołowe po warszawsku
  • Forszmak Lubelski - danie jednogarnkowe (wieprzowina, kiełbasa, boczek, przecier pomidorowy, ogórki kiszone i śmietana)


Grupa II Drugie danie gorące:

  • Karczek pieczony w ziołach w sosie tymiankowym podawany z kopytkami
  • Gęś rolowana pieczona z jabłkami z kluseczkami z boczkiem
  • Gulasz cygański podawany z kluseczkami kładzionymi
  • Wieprzowina na słodko - kwaśno podawana z ryżem
  • Rolada kurczaka z pieczarkami i papryką trzy kolorową i kluseczkami kładzionymi
  • Bigos myśliwski ze śliwkami suszonymi i grzybami
  • Gulasz meksykański podawany z ziemniakami pieczonymi
  • Gołąbki z włoskiej kapusty z mięsem i ziemniakami w sosie pomidorowym
  • Skrzydełka kurczaka w miodzie podawane z ryżem
  • Żeberka pieczone podawane na kapuście zasmażanej

Grupa III Trzecie Danie gorące:

  • Zupa meksykańska
  • Zupa kwaśnica na wędzonce
  • Barszcz czerwony czysty z:
    • Podsmażanymi pierogami
    • Krokietem (kapusta grzyby)
    • Krokietem (szpinak, ser feta)
    • Plackiem lotaryńskim
    • Mufinkami z drobiem i grzybami
    • Pasztecikiem
  • Bulion drobiowy z żółtkiem i mięsnymi pasztecikami

Napoje Zimne:

(bez ograniczeń)

  • Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, greifrutowy
  • Napoje gazowane: pepsi cola, mirinda, 7-up .
  • Woda mineralna: gazowana i niegazowana

Słodkości:

  • Tort weselny z bita śmietaną i owocami - 150g/ osobę
  • Ciasto weselne - 200g/ osobę lub 100g ciasta + 100g deseru (Jabłecznik, sernik, makowiec, orzechowiec, rafaello itp.)

Napoje Gorące:

(bez ograniczeń)

  • Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną

Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.

Wyślij formularz kontaktowy

lub zadzwoń do nas:

693-128-312