Przykładowe menu w roku 2017 w cenie 230 zł/os

Ceremoniał powitania Państwa Młodych chlebem, solą i lampką szampana

Zupa:

  • Rosół wiejski z kołdunami

Dania obiadowe: po 2,5 porcji na osobę

  • Roladki schabowe Giewont z cebulką i oscypkiem
  • Kotleciki ministerskie
  • Pieczeń wieprzowa po kaszubsku
  • Kotlet wieprzowy panierowany

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • kluseczki ziemniaczane z boczkiem

Surówki z:

  • kapusta czerwona z cebulką i jabłkiem
  • kapusta biała zasmażana z kminkiem i skwarkami
  • buraczków zasmażane z cebulką i tymiankiem
  • rzodkiew biała z jabłkiem i śmietaną

Przekąski Zimne:

  • Półmisek mięs w korzennej marynacie i wędliny domowe
  • Sałatka kartoflana (ziemniaki ,cebula ,ser żółty ,ogórek kiszony , sos koperkowy , boczek )
  • Pieczeń Rzymska z jajkiem gotowanym
  • Pomidorki koktailowe z ziołowym majonezowym sosem
  • Zimne nóżki po warszawsku
  • Schab po sztygarsku
  • Rolada z gęsi z grzybami w galarecie z białego wina
  • Kurczak po polsku
  • Sałatka śledziowa z suszoną żurawiną i oleju
  • Sałatka jajeczno-porowa ( jajka ,ogórek kiszony ,czosnek ,śmietana , majonez , por )
  • Garnirowane jajka w szynce na sałatce jarzynowej
  • Śledź w śmietanie
  • Jajka w galarecie
  • Galantyna z drobiu
  • Sałatka grecka
  • Pieczywo

Dania Gorące:

  • Forszmak Lubelski - danie jednogarnkowe ( wieprzowina , kiełbasa , boczek , przecier pomidorowy , ogórki kiszone i śmietana )
  • Pieczeń z prosięcia z kluseczkami szarymi i fasolką szparagową
  • Bulion drobiowy z żółtkiem i mięsnymi pasztecikami

Napoje Zimne (bez ograniczeń):

  • Soki owocowe : jabłkowy , pomarańczowy , grapefruitowy
  • Napoje gazowane : pepsi cola , mirinda , 7-up .
  • Woda mineralna : gazowana i niegazowana

  • Owoce sezonowe 100g / osobę
  • Tort weselny z bita śmietaną i owocami 150g / osobę
  • Ciasto (Jabłecznik, sernik, makowiec, orzechowiec itp.) 200g / osobę

Napoje Gorące:

  • Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną

Bufet Wiejski Zimny (250g na osobę):

  • Smalec
  • Masło ziołowo - czosnkowe
  • Ogórki kiszone
  • Gzika
  • Pieczona szynka marynowana w miodzie i gożdzikach
  • Kiełbasy z domowej spiżarni
  • Wędzonki wg babcinej marynaty
  • Salcesony
  • Kiszka chłopska
  • Babka kresowa z gęsta śmietaną
  • Chleby wiejskie
  • Kulebiaki z kapustą i grzybami
  • Kiełbasa pieczona w kamionce
  • Pasztet pieczony w kamionce
  • Pikle
  • Grzyby marynowane
  • Warzywa grillowane
  • Śledzie kaszubskie z ziołami i warzywami
  • Nalewka - Zerwikaptur

Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.

Wyślij formularz kontaktowy

lub zadzwoń do nas:

693-128-312