Andrzejki 2023
Menu Andrzejkowe Cena 270 zł/ osobę
Dnia 25 listopad 2023 W godzinach 19.00 – 4.00
Zupa:
- Zupa chrzanowa z jajkiem gotowanym
Dania obiadowe:
- Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami i serem
- Ziemniaki pietruszkowe / sałatka
Deser:
- Mini Pavlowa - beza z kremem z mascarpone i owocami - 1 sztuka / osobę (podana do stołu)
Przekąski Zimne: (Podawane w bufecie)
- Mięsa pieczone w jesiennej kompozycji / konfitura z dzikiej róży i jarzębiny
- Pieczeń rzymska z warzywami i kminkiem
- Sałatka Francuska - ( młody szpinak, botwina, radicchio )
- Sałatka ziemniaczana - Bawarska z bekonem
- Tortilla z warzywami i kurczakiem / salsa paprykowa
- Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i owocami
- Sałatka makaronowa ORZO z warzywami i sosem majonezowym z gruzińskiej Adżyki
- Jajka faszerowane trio paprykowym
- Jajka faszerowane pieczarkami i szynką
- Sałatka śledziowa z żurawiną i czerwoną cebulą
- Warzyw świeże w kompozycji z owocami / sosy jogurtowy,czosnkowy, koktajlowy, BBQ /
- Deska wędlin dojrzewających z naszej suszarni / chutney jabłkowy z rodzynkami
- Galaretka z kurczaka zagrodowego z warzywami
- Schab pieczony w musztardzie francuskiej
- Jajka w majonezie ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- Schab sous vide
- Rolada drobiowa po polsku
- Pikle
- Grzyby marynowane
- Pieczywo
Stół wiejski:
- Pieczona szynka marynowana w miodzie i kolendrze
- Wędzonki i Kiełbasy z domowej spiżarni
- Smalec domowy z cebulka i majerankiem
- Masło ziołowo - czosnkowe
- Ogórki kiszone
- Gzik
- Salcesony
- Chleby wiejskie
- Kapuśniaczki
- Kiełbasa pieczona w kamionce
- Pasztet pieczony w kamionce
- Śledzie po włosku z ziołami i warzywami
Dania Gorące: (Dania gorące podawane w podgrzewaczach o godzinie 22.00)
- Wieprzowina w ciemnym sosie sojowym i grzybami mun
- Pieczone ziemniaki z rozmarynem
- Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem mięsnym
Napoje Zimne:
- Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy - 1l/osobę
- Woda mineralna: niegazowana - b/o
Napoje Gorące: (Bez ograniczeń)
- Kawa z ekspresu / mleko / cukier
- Herbata / cytryna / cukier
Rezerwacji prosimy dokonywać na adres mailowy balkonsala@gmail.com
Podając imię i nazwisko, numer kontaktowy oraz ilość osób.
Po dokonaniu płatności wydawane są bilety w formie elektronicznej bądź papierowej.
Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.
Napisz na balkonsala@gmail.com
lub zadzwoń do nas: