Przykładowe menu
Menu Weselne Proponowana cena 360 zł / osobę
Ceremoniał powitania Państwa Młodych chlebem i solą
Wódka + Woda
Zupa: proszę wybrać jedną
- Rosół wiejski z makaronem domowym
- Krem szpinakowy z fladlami
- Portugalska zupa cebulowa / zioła / grzanki
- Krem z drobiu zagrodowego, śmietanki kremowej i groszku ptysiowego
- Krem z młodej marchwi / pieczone papryki chilli / chipsy chlebowe
Dania obiadowe: po 2 porcje na osobę (Proszę wybrać 4 dania)
- Wieprzowina sous vide / sos z brunatnego podgrzybka
- Wieprzowina duszona w cydrze podawana z antonówką
- Kurczak po katalońsku / cukinia / papryka / oliwki
- Kotlet schabowy po szwajcarsku z serem i szynką
- Kotleciki złociste z drobiu, sera żółtego i pieczarek
- Faszerowane roladki drobiowe w boczku / warzywa julienne
- Rolada z kurczaka z pieczarkami i papryką
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Wallenbergare - szwedzkie kotleciki mielone z cielęciny / indyka
- Filet kurczaka z serem i bekonem
- Filet kurczaka z pieczarkami / ser gouda
Dodatki: proszę wybrać dwa dodatki
- ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
- ziemniaki pieczone / czosnek / tymianek / papryka
- ziemniaki puree
- kluseczki śląskie
Surówki:
- kapusta białej z koperkiem i oliwą
- buraczki z cebulką
- marchwi z jabłkiem, ananasem i sokiem pomarańczowym
Przekąski Zimne: Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 12 przekąsek)
- Mięsa pieczone i wędliny serwowane w ogrodowej kompozycji ziołowej
- Karczek macerowany w ziołach
- Pasztet ze śliwkami i morelami z borówką
- Szynka z dipem chrzanowym - jajecznym
- Dekorowana galantyna z drobiu podawana z owocami
- Roladki z mięs mieszanych wytwornie dekorowane
- Terina drobiowe z sosem chrzanowym - jabłkowym
- Tradycyjna pieczeń bawarska z rodzynkami i kminkiem
- Śledź w oleju z grzybami leśnymi
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka faszerowane kremem pieczarkowym
- Terina makaronowo - warzywna
- Grillowane pomidory z bekonem i sosem czosnkowym
- Tarta szpinakowo - serowa
- Frykadelki drobiowe w zalewie słodko - kwaśnej
- Galaretka z kurczaka
- Cukinia i pomidory z grillowanym bekonem i salsą czosnkowo - paprykową
- Tradycyjna galaretka wieprzowa
- Smażona ryba w zalewie octowej
- Plastry pomidora z dipem czosnkowym i żółtym serem
- Ryba w sosie słodko - kwaśnym
- Ryba w pomidorach i papryce
- Śledź w oleju
- Rolmopsy
- Śledź po węgiersku
- Pikle i marynaty
- Pieczywo
- Sos piracki
- Sos tatarski
- Sos czosnkowy
Sałatki: Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie (Proszę wybrać 3 sałatki)
- Sałatka Finezja (seler marynowany, szynka konserwowa, kukurydza, ananas, majonez, musztarda francuska, jabłko, sól, pieprz)
- Sałatka Pieczarkowa - (ziemniaki, pieczarki, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, pietruszka, jajko, majonez fasola czerwona)
- Sałatka Grecka - (kapusta pekińska, cebula, ogórek świeży, papryka, pomidor, ser feta, oliwki, sos vinagrette)
- Sałatka Gyros - (kapusta pekińska, kurczak grillowany, czosnek, ogórek świeży, pomidor, sos koktajlowy, cebula smażona)
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka meksykańska - (ketchup, cebula, ogórek kiszony, papryka, pieczarka, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza)
- Sałatka włoska (ser żółty, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, koper, szynka, majonez, jogurt, jajko)
- Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka, jajko)
- Sałatka makaronowa (makaron, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, majonez pietruszka, jajko, fasola czerwona)
- Sałatka z warzyw mieszanych (bukiet warzyw, ananas, ser żółty, jajko, sos koperkowy)
Dania Gorące: proszę wybrać po jednym daniu z każdej grupy
Grupa I
- Żurek Staropolski z jajkiem na wędzonce
- Zupa krem serowo - selerowa
- Francuska zupa cebulowa
- Zupa krem borowikowy z grzankami ziołowymi
- Zupa krem pieczarkowy z grzankami czosnkowymi
- Zupa czosnkowa podawana z tostami zapiekanymi serem
- Soljanka - Tradycyjna rozgrzewająca zupa ze wschodu
- Węgierska zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym
- Dal z czarnej soczewicy na mleku kokosowym
- Forszmak Lubelski - danie jednogarnkowe (wieprzowina, kiełbasa, boczek, przecier pomidorowy, ogórki kiszone i śmietana)
Grupa II
- Pulled Pork - szarpana wieprzowina / kaszotto / sos porzeczkowy
- Porchetta - tradycyjna włoska pieczeń wieprzowa / kaszotto z grzybami / sos demi glace
- Peka - danie bałkańskie / ziemniaki / żeberka / kurczak / cebula
- Tikka Masala - kurczak z mlekiem kokosowym i jogurtem
- Rolada kurczaka z pieczarkami i papryką trzy kolorową / kluseczki półfrancuskie
- Karczek pieczony w ziołach w sosie tymiankowym podawany z kopytkami
- Gulasz cygański podawany z kluseczkami półfrancuskimi
- Bigos myśliwski ze śliwkami suszonymi i grzybami
- Gulasz meksykański podawany z ziemniakami pieczonymi
- Skrzydełka kurczaka w miodzie podawane z ryżem
- Żeberka pieczone podawane na kapuście zasmażanej
Grupa III
- Zupa meksykańska
- Zupa kwaśnica na wędzonce
- Barszcz czerwony czysty z:
- Podsmażanymi pierogami
- Krokietem (kapusta, pieczarki)
- Krokietem (szpinak, ser feta)
- Krokietem (pieczarki, ser gouda)
- Plackiem lotaryńskim
- Mufinkami z drobiem i grzybami
- Pasztecikiem
Napoje Zimne: bez ograniczeń
- Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy
- Woda mineralna: gazowana i niegazowana
Słodkości:
- Tort weselny z bita śmietaną (Smak Malinowy, Truskawkowy, Owoce Lasu, Brzoskwiniowy) - 150g/ osobę
- Ciasto weselne - 200g/ osobę lub 100g ciasta + 100g deseru (Jabłecznik, sernik, makowiec, orzechowiec, rafaello itp.)
Napoje Gorące: bez ograniczeń
- Kawa z mleczkiem
- Herbata z cytryną
Informacje dodatkowe:
- Produkty dostarczone przez PM w piątek do godziny 15.00
- Alkohol (Wódka, piwo, wino itp.)
- Szampan na powitanie Gości (jedna butelka dla 7 osób)
- Pojemniki do zapakowania żywności po weselu
- Race tortowe
- Alkohol podają kelnerzy
- Tort podawany po pierwszym tańcu i bloku tanecznym ok. 18.30
- Ciasto podajemy w bufecie
- Wino podajemy w bufecie
Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.
lub zadzwoń do nas: